Практика студентів 3 курсу у Лабораторії пресслужби

Студенти 3 курсу факультету журналістики, реклами та видавничої справи мали змогу проходити виробничу практику в межах Лабораторії пресслужби.

Майбутні медійники спробували себе в ролі журналістів, редакторів, коректорів, контент-менеджерів і SMM-спеціалістів. Вони працювали над наповненням сайту факультету, створювали матеріали для соціальних мереж, готували аналітичні та новинні тексти, а також працювали над візуальним контентом.

Практика в редакції факультету дозволила студентам отримати цінний досвід у сфері цифрових медіа, навчитися працювати з аудиторією онлайн та розширити власне портфоліо.

Виклики під час практики та шляхи вирішення, до яких зверталися студентки

Годулян Ангеліна

Не можу сказати, що під час практики відбувалося щось занадто незвичне для мене, тому, відповідно, й труднощів не було. Іноді певний дискомфорт спричиняло лише довге очікування коментарів від експертів або інших героїв матеріалів, проте все вдавалося вирішити періодичними нагадуваннями.

Гасанова Сабіна

Насправді, я б не сказала, що зустрілась з труднощами за цей час. Все йшло доволі спокійно і приємно, в більшості завдяки колективу. Царила дуже дружня атмосфера, в якій працювалось легко. Якщо в мене були питання — на них відповідали без зайвого «зверхнього погляду», за що я вдячна.

Професійні навички, які вдалося розвинути студенткам під час стажування

Годулян Ангеліна

Під час практики я мала змогу прокачати скіли з комунікації та пошуку інформації, оскільки доводилося багато спілкуватися та читати фахової літератури.

Гасанова Сабіна

З головного — я стала більш зібраною завдяки поставленим дедлайнам, і припинила грішити тим, що залишала все на останній день. Також можу відмітити покращення своїх комунікативних навичок через постійну роботу з людьми для матеріалів (опитування, коментарі, інтервʼю тощо). Ну і, звичайно, з кожним новим колективом покращуються навички роботи в команді, тому я також відмічу це.

Цінні моменти під час практики, які виокремили для себе студентки

Годулян Ангеліна

Напевно, момент демонстрації та обговорення матеріалів з колегами. Ніщо так не мотивує та заряджає, як спілкування з однодумцями та фахівцями журналістики.

Гасанова Сабіна

Найціннішим моментом я можу назвати, як вже згадувала, знайомство та взаємодію з колективом. Взаємопідтримка та взаємодопомога залишили дуже гарні спогади від періоду практики. Також можливість публікуватись в пресслужбі факультету не може не радувати. А відкриттям, якщо бути чесною, стало сильне бажання повторити вже минулий досвід.

Оксана Васильєва, пресслужба факультету

Поділитися:
Останні оновлення

Вбивство за кодом ДНК

Голокост вважається однією з найбільших трагедій людства – це час, коли євреям було заборонено жити. Розмовляючи про цей геноцид, одразу в пам’яті лунає згадка про місце, де лише за два дні втратили близько 34 тисяч осіб – Бабин Яр. Після деокупації України від німецьких військ, радянська влада все ще старалася замовчувати події того часу,

Читати далі >

Мрія, що стала покликанням

У той час, коли більшість дітей захоплювалися іграми чи комп’ютерами, його увагу привертали історії про мужність і самопожертву. Денис Кущіз дитинства мріяв бути рятувальником. Тепер дитяча мрія перетворилася на щоденну роботу — відповідальну, небезпечну й нині дуже затребувану. Денис працює в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення на посаді сапера відділення піротехнічних робіт. Заочно опановує спеціальність

Читати далі >

«РЕБЕЛІЯ» – УКРАЇНСЬКИЙ БРОДВЕЙ

Ребелія [1991] – новий TikTok феномен, який захоплює українські чарти. Вистава про найдорожче – нашу незалежність. Історія про тернистий шлях української інтелігенції другої половини XX ст. (шістдесятників та дисидентів) від МУР. Шостого жовтня 2025 року група завітала до Одеси. МУР – творче об’єднання, засноване молодим режисером Олександром Хоменком у 2022 році. Спочатку їх навчально-історичні

Читати далі >

Залишити придатну до життя планету – наш обов’язок

Всесвітній день вегана, який щороку відзначають 1 листопада, – стає чудовою нагодою замислитися, яку «ціну» ми сплачуємо, споживаючи продукти тваринного походження. Анна, веганка, екоактивістка та представниця Instagram-проєкту «The Only One Planet», ділиться своєю історією. Вона пояснює, чому важливо розрізняти факти від «фантазій», спростовує поширені міфи й ділиться практичними порадами – як почати змінюватися і

Читати далі >