Професійний шлях випускників: Анастасія Полікарпова

Випускники факультету — це яскраві приклади того, як знання перетворюються на реальні досягнення. Сьогодні ділимося історією Анастасії Полікарпової.

Чому при вступі до ВНЗ ви обрали саме журналістику?

Я обрала журналістику, тому що завжди цікавилася тим, що відбувається у світі.  Спочатку я просто любила писати та бути в центрі уваги (що безпосередньо допомогло мені в роботі на телебаченні). А потім подобалося дізнаватися новини, аналізувати та дискутувати про це з моїм дідом, тому він теж зробив свій вклад в моє бажання доносити інформацію світові. 

Хотілося бути в центрі подій, розповідати правду та допомагати людям розібратися в тому, що відбувається. Ну і звичайно, як і більшість, я не зовсім мала уявлення, що таке журналістика і вважала, що вона саме така, яку її показують у фільмах. Тому це теж зіграло свою роль при вступі.

Чи виправдалися ваші очікування щодо роботи?

Мої очікування частково виправдалися. Я отримала досвід у різних 

медіа, дізналася про те, як працює медіа-індустрія зсередини. Однак, реалії журналістики іноді виявляються складнішими, ніж я очікувала — зокрема це стосується темпів роботи, редакційних завдань, постійного пошуку та методів пошуку нових тем, і звичайно присутній також людський фактор у журналістському комʼюніті.

Які знання з університету допомогли у роботі?

Університет надав мені теоретичну базу: від розуміння медіаетики до технік журналістських розслідувань. Також навички написання текстів і монтажу відео та базові навички роботи з комп’ютером та камерою. Усе інше здобувалося на практиці.

Де ви зараз працюєте?

Зараз я не працюю безпосередньо в журналістиці, але продовжую писати матеріали на фрілансі для деяких видань.

Чи змінювали робоче місце? Де сподобалось найбільше?

Так, я змінила кілька місць роботи, але не всі можу назвати. Я працювала на київському регіональному телебаченні «Апостроф ТВ», а також пробувала себе в «Суспільному». На «Суспільному» не склалося, але досвід був цікавим. Пишу на фрілансі, де я маю більше свободи у виборі тем і графіку.

Що вам не подобається у роботі журналіста?

Основна складність — це високий рівень стресу через постійні дедлайни та необхідність завжди бути в курсі подій та бути готовим поїхати працювати в будь-який момент. Від цього іноді починає їхати дах. Крім того, існує значний тиск з боку аудиторії та іноді редакцій щодо, висвітлення певних тем.

Що для вас журналістика?

Для мене журналістика — це спосіб допомагати людям, розповідаючи їм про важливі події та питання. Це спосіб висвітлювати істину, боротися з дезінформацією та допомагати людям формувати власні погляди на основі перевірених фактів.

Дар’я Барісова, пресслужба факультету

Поділитися:
Останні оновлення

Вбивство за кодом ДНК

Голокост вважається однією з найбільших трагедій людства – це час, коли євреям було заборонено жити. Розмовляючи про цей геноцид, одразу в пам’яті лунає згадка про місце, де лише за два дні втратили близько 34 тисяч осіб – Бабин Яр. Після деокупації України від німецьких військ, радянська влада все ще старалася замовчувати події того часу,

Читати далі >

Мрія, що стала покликанням

У той час, коли більшість дітей захоплювалися іграми чи комп’ютерами, його увагу привертали історії про мужність і самопожертву. Денис Кущіз дитинства мріяв бути рятувальником. Тепер дитяча мрія перетворилася на щоденну роботу — відповідальну, небезпечну й нині дуже затребувану. Денис працює в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення на посаді сапера відділення піротехнічних робіт. Заочно опановує спеціальність

Читати далі >

«РЕБЕЛІЯ» – УКРАЇНСЬКИЙ БРОДВЕЙ

Ребелія [1991] – новий TikTok феномен, який захоплює українські чарти. Вистава про найдорожче – нашу незалежність. Історія про тернистий шлях української інтелігенції другої половини XX ст. (шістдесятників та дисидентів) від МУР. Шостого жовтня 2025 року група завітала до Одеси. МУР – творче об’єднання, засноване молодим режисером Олександром Хоменком у 2022 році. Спочатку їх навчально-історичні

Читати далі >

Залишити придатну до життя планету – наш обов’язок

Всесвітній день вегана, який щороку відзначають 1 листопада, – стає чудовою нагодою замислитися, яку «ціну» ми сплачуємо, споживаючи продукти тваринного походження. Анна, веганка, екоактивістка та представниця Instagram-проєкту «The Only One Planet», ділиться своєю історією. Вона пояснює, чому важливо розрізняти факти від «фантазій», спростовує поширені міфи й ділиться практичними порадами – як почати змінюватися і

Читати далі >