Учитися і навчати: викладачі факультету журналістики, реклами та видавничої справи невтомно підвищують свій рівень

От і цього разу аспірантка  кафедри журналістики, реклами та медіакомунікацій,  викладачка зазначеного вище факультету ОНУ імені І. І. Мечникова Червінчук Аліна Олегівна взяла участь у тренінгу з методики викладання журналістики конфлікту. Захід відбувався в Києві впродовж 27-28 вересня для викладачів вишів та журналістів. Його організувала ГО «Український інститут медіа та комунікації», яка й запросила Аліну Олегівну. На тренінгу представили посібник «Як викладати журналістику конфлікту», а учасники навчалися говорити зі студентами про війну та відвідали редакцію «Громадське».

Протягом двох днів учасники відвідували лекції,  серед порушених тем далі зазначені: як змінилась освіта у ХХІ столітті, правове регулювання конфлікту в Україні, як розмовляти з людьми, які пережили травму, як зберегти себе від травматизації та перевіряти джерела інформації.


Також відбулася зустріч із Вадимом Чернишем, міністром з питань тимчасово окупованих територій та ВПО.

«В Україні триває війна вже п’ятий рік поспіль, тому потрібно виробити методологію, як навчати студентів, що їм розповідати, – ділиться враженнями Аліна Олегівна. – І хоча в кожного викладача є певне уявлення, все одно такий формат допомагає побачити те, що сам не бачиш. Я більше дізналася про особливості інтерв’ю з людьми, які були травмовані подіями на Сході України. Такі практичні кейси планую використовувати в роботі зі студентами, зокрема, навчити, як не завдати ще більшої психологічної травми людям, на яких вплинула війна».

Зазначимо, тренінг проводився за підтримки фонду розвитку ЗМІ посольства США в Україні.

Харченко Катерина

Фото: Аліна Червінчук

Поділитися:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram