/ Лютий 7, 2020/ One Breath

Усі ми вже вивчили, як зробити своє повсякденне життя максимально екологічним. А от як зберігати правильні звички у подорожах? Ми зібрали кілька порад, які вам допоможуть.

Що брати з собою?

Найкраще взяти «набір zerowaste»: екоторбу та екомішечки, багаторазову пляшку або термокружку, ланч-бокс, багаторазову трубочку для напоїв і столові прибори. Так можна не тільки мінімізувати кількість одноразового пластику у подорожі, але і добре заощадити.

 І ще кілька порад: 

  1) не друкувати посадкові талони, квитки та готельні ваучери;

 2) не замотувати валізу в пластикову плівку, скористайтесь багаторазовим тканинним чохлом;

 3) переливайте шампуні та косметику у невеликі багаторазові дорожні ємності, щоб не користуватися готельною косметикою;

 4) якщо їдете на море, краще вибирати дитячі сонцезахисні засоби: вони містять більш безпечні інгредієнти. Більшість сонцезахисних кремів містять речовини, які можуть руйнувати ДНК коралів.

Як переміщуватись?

Перевагу краще віддавати більш екологічним видам транспорту: поїздам, автобусам. Якщо перельоту літаком не уникнути, то можливо купити квитки на рейс з компенсацією вуглецевого сліду. Звичайно, вартість трохи збільшиться, але на ці гроші посадять дерево або підтримають екопроєкти в країнах, що розвиваються. На місці найкраще ходити пішки, пересуватися на велосипеді або користуватися громадським транспортом.

Де жити?

Краще оселитися в місцевих готелях, а не у великих мережевих, тоді прибуток піде до місцевої економіки та на розвиток регіонів.  Якщо ви будете зупинятись менше ніж на три дні, вішайте на двері табличку «Не турбувати», аби покоївка не прибирала щодня. Це дозволить уникнути зайвої зміни білизни, рушників, виносу неповних сміттєвих пакетів. У багатьох готелях також існує правило: якщо рушник лежить на підлозі у ванній, його потрібно поміняти. Тому просто вішай ще свіжий рушник на гачок.

Де їсти?

Намагайтесь купувати продукти місцевого виробництва: це підтримає місцевих виробників і скоротить вуглецевий слід.  Обідай і вечеряй у кафе з місцевою кухнею: при приготуванні там використовують продукти, куплені в цьому регіоні. Якщо ви зупинилися не в готелі, а у квартирі та маєте можливість готувати самостійно, краще обрати такий варіант – так набагато легше контролювати залишки їжі і якість продуктів, а ще стежити за тим, що відправляється у сміттєвий кошик.

Автор: Вікторія Орлова

Share this Post